Přihlášení uživatele
Úterý 19.03.2024 . Svátek má Josef, Jozef, Josefa, Josefína, Jozefa, Jozefína, a Sibyla.
Zábava Encyklopedie Hry

Pudl trpasličí

Název: Pudl trpasličí
Oficiální název: Pudl
Zkratka: P
Použití: Dekorativní pes
FCI: IX. - Společenská plemena - 2 - Pudlové
FCI číslo: 172 (Velká Británie)

Je to pes téměř čtvercového formátu s elegantním a hrdým zjevem, hlubokým hrudníkem a krátkým hřbetem. Hlavu má dobře řezanou, suchou, vysoko nesenou a s mandlovýma očima, které jsou posazené daleko od sebe. Převislé uši má dlouhé, široké a nízko nasazené. Nohy má rovné a svalnaté. Ocas má vysoko nasazený a při pohybu nesený v tupém úhlu s linií hřbetu. Tam kde je to povoleno je ocas zkracován.

Povaha plemene Pudl trpasličí

Je to živý, inteligentní, přívětivý, přátelský a věrný pes, který se rád učí nové věci a má velmi rád společnost lidí. Ale bývá nervózní a mívá sklony k častému štěkání.

Výška plemene Pudl trpasličí

Standard FCI hmotnost neuvádí.

Srst plemene Pudl trpasličí

Bohatá, pevná, pružná, hustá a zkadeřená. Pudlové mají srst buď kadeřavou nebo provázkovou. Kadeřavá je jednotné délky a zformovaná do kudrlin. Provázková je zformovanou do stejně dlouhých tenkých provázků, minimálně 20 cm dlouhých. Střih: Klasický (na lva), moderní a anglický. Plus štěňata se stříhají zvláštním střihem.

Barva srsti

Černé, šedé, hnědé, meruňkové (apricot) a bílé.

Historie plemene Pudl trpasličí

Pudlové se v Evropě objevili asi před 400 lety, kdy byly využívány jejich všestranné schopnosti jak při lovu, tak při bitvách či cirkusech. Ale jejich přesný původ a předci neznáme.